Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Віктор Орбан – це дуже специфічний режим, який, м’яко кажучи, сприймається сумнівно у Європейському Союзі. Є прекрасна книжка «Post-Communist Mafia State», де якраз розписано, як склався режим Орбана, що це таке. Якщо б у Орбана були проблеми лише з Україною, ми могли б подумати, може, це з нами щось не так, але у Орбана і Угорщини проблеми з усіма, тобто і з хорватами, і зі словаками, і з румунами», - розповідає Валентин Гладких.

До того ж, додає він, насправді Орбан ніколи не вигравав вибори у Будапешті, його електорат – в угорській глибинці. За словами аналітика, якщо хтось там був, то прекрасно розуміє, що це таке, і якщо хтось думав, що там нема гречкосійства, то дуже помиляється. Загалом же, зазначає він, в Угорщині є й інші політики, які займають іншу позицію і на міжнародній арені.

«Він (ред. – Орбан) більшою мірою поводить себе як терорист, який бере заручників: ми будемо блокувати, якщо ви наш банк не виведете звідкись, ми будемо ще робити щось, якщо ви нам ще щось не дасте. Тобто він насправді просто у такий спосіб намагається вибити для себе певні переваги, привілеї і користь. Але треба розуміти, що з цим готові миритися також лише до певної межі, тобто йому можуть подзвонили з Брюсселя або з іще якихось прекрасних міст і сказати: «Слухай, Вітя, пора попуститися», - пояснює Валентин Гладких.

За його словами, механізмів, як це зробити, щоб Орбан трошки зрозумів і відкоригував себе, у масштабах Всесвіту достатньо. Зокрема, згадує гість програми, він пам’ятає, як Угорщина заявляла, що буде блокувати участь України у всіх самітах НАТО, тим не менш, сьогодні ми бачимо інше. Як він пояснює, якщо Угорщина є членом організації, то у неї немає вирішального голосу, і вона не може нехтувати інтересами інших членів цієї організації.

Популярні новини зараз
Чоловік вирішив одружитися на похороні тещі: "Стояв над труною і подумав..." Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду Гени, які передає тільки мама: як вона формує характер і емоційний стан дитини Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман пояснив, що росіяни справді воюють не за території, а за цінності, ось тільки їхні цінності – це вбивати та грабувати.

Також Знай.ua писав про те, що Гаврилечко розповів, як зробити ефективний бюджет на 2024 рік.