Про це він розповів на каналі «Контекст».

«Економічні збитки, які принесла російська агресія, просто колосальні. Складно спрогнозувати, скільки ще триватиме війна, післявоєнна відбудова країни та економічне відновлення держави. І цілком зрозуміло, що постає питання, як допомогти людям у цей складний період, які опинилися на межі виживання», - повідомив Едуард Гльоза.

За словами журналіста, Міністерство соціальної політики запропонувало переформатувати соціальну допомогу й розраховувати розмір виплат згідно з доходом сім’ї. Як зазначив Едуард Гльоза, наразі соціальна допомога прив’язана до прожиткового мінімуму, який офіційно становить 2589 гривень.

«Тобто наразі система побудована таким чином, що малозабезпеченим сім’ям розраховують допомогу, опираючись на цю геть нереалістичну й радше декларативну цифру. Бо всі ми знаємо, що життя в Україні значно дорожче, і реальний прожитковий мінімум складає не менше 6 тисяч гривень», - заявив Едуард Гльоза.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, молодим українцям показали, як збільшити розмір майбутньої пенсії.

Також Знай.ua повідомляв, що тарифи підвищили – субсидія не змінилася: українці скаржаться, що їм не перераховують допомогу.