Про це заявив колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв’ю з журналістом Василем Головановим.

За словами Арестовича, росія має в 4 рази вищий потенціал, ніж ми. Однак, якщо наша армія зможе поповнювати втрати швидше, ніж їхня, це приведе до заморозки війни.

"Головний фактор - чи буде в нас паритет з росією по далекобійній зброї. Друге - чи зможемо ми створювати нові підрозділи і поповнювати втрати озброєння воєнної техніки швидше, ніж це робить росія. Нам зараз потрібно 500-600 тисяч навчити, щоб значні зміни на фронті зробити. Якщо зараз таку кількість працівників зняти з нашої економіки, то вона просто рухне", - відзначив експерт.

Він також зауважив, що без зовнішньої підтримки Україні буде складно.

“Якщо раптом інопланетяни чи американці не почнуть нам поставляти по 3 бригадних комплекти в місяць, а ми не почнемо готувати особистий склад ударними темпами, то ситуація критична. Якщо ви думаєте, що в той час поки ми будемо навчати 500 тисяч людей до червня, росіяни не будуть збирати один танк із 10 гнилих, то ви помиляєтеся”, - висловився Арестович.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Експерт також висловив обурення тим, що Росія встигла прийняти певні рішення щодо підйому військово-промислового комплексу, в той час як Україна відстає в цьому питанні.

“Нам потрібно ставати в оборону і робити те, що ми вміємо робити краще за всіх у світі - перемелювати російську армію. Все, що нам потрібно - це знищувати швидше, ніж вони встигають поповнятися. Таким чином війна стає для них дорогою і безперспективною. І їхні надії дотягнути до виборів у США в листопаді наступного року можуть закінчитися тим, що не буде чим дотягувати”, - підсумовує екс-радник.