Про це він розповів на каналі «Контекст».

«Українці можуть забезпечити стаціонарний інтернет-зв’язок, який працюватиме навіть під час блекаутів. Уряд уже підготував відповідну інструкцію і що саме необхідно зробити», - повідомив Едуард Гльоза.

За словами журналіста, росіяни не полишають спроб остаточно вивести з ладу українську енергосистему, тому уряд в посиленому режимі готується до блекаутів, зокрема дбає про те, щоб українці мали стійкий інтернет і зв’язок. Як зазначив Едуард Гльоза, насамперед треба уточнити в інтернет-провайдера, чи перейшов він на енергоощадні мережі.

«Найкраще, коли провайдер використовує сучасну технологію PON. Ця абревіатура розшифровується як пасивна оптична мережа. Технологія дає змогу бути онлайн без електрики до 72 годин. Якщо провайдер уже користується цією технологією, то необхідно купити павербанк для Wi-Fi-роутера і USB- і DC-кабелі», - заявив Едуард Гльоза.

Популярні новини зараз
Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно Не ТЦК, і навіть не пошта: хто може вручити повістку прямо вдома "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, у «Yasno» опублікували інформацію з приводу графіків відключення світла: «Питання надважливе...».

Також Знай.ua повідомляв, що «Пунктів незламності» на всіх не вистачить: експерт попередив українців про важку зиму без тепла та світла.