Про це він розповів на своєму каналі.

За словами експерта, контрнаступ відбувся, так, дійсно є певні звільнені населені пункти, території, не можна цього не враховувати, тому що кожен кілометр дається не просто, і це треба визнавати. До того ж, додає він, дійсно визнається, що були допущені помилки, і це дуже відповідальний крок для будь-якого керівника – визнати, що я в чомусь помилився.

«Я думаю, що зараз ми якраз підійшли до того, що у нас буде змінюватися дещо стратегія і підходи до ведення бойових дій. Очевидно, що вести масштабні наступальні дії зараз не буде змоги, тому що ми перебуваємо в активній обороні, хоча на лівобережжі Херсонщини і на Мелітопольському напрямку тривають бойові дії. Треба змінювати підходи», - розповідає Олександр Мусієнко.

До того ж, зазначає він, у своєму есе генерал Залужний акцентує, що зброя – це добре, але він також підкреслює, що йому як воєначальнику треба повернутися до маневрової війни. Тобто, пояснює експерт, він розуміє, що ключ до того, щоб вести активні наступальні дії, – це маневри, з військової науки це дуже добре відомо.

«А ми зараз входимо у позиційну війну, коли ми скочуємося до ризику лобових атак, для чого у нас немає військового рішення, тобто ми не можемо так діяти. Тому нам треба інше військове рішення. Для того, щоб забезпечити цю маневрову війну успішно, нам потрібно мати відповідні сили і засоби», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Малеєв розповів, як зупинити скандальні статті про Україну у The New York Times.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів про деморалізацію окупантів у Криму.