Історія із черговим подвійним громадянством, тепер дружини одного із очільників Національної поліції, змушує врешті розставити крапки у цій темі.

Нагадаю, що високопосадовці вже щонайменше з 2014 року обіцяли внести зміни до Закону України «Про громадянство» з імперативною нормою про автоматичне позбавлення посад в разі підтвердження факту подвійного громадянство. Про подвійне громадянство з країною-агресором та державою-терористом вже й годі нагадувати!

Для прикладу після чергового владного скандалу, зокрема виявлення подвійного громадянства у Голови державної податкової служби Насірова, президент Порошенко вніс зміни до Закону про громадянство 13 березня 2017 року, як невідкладні. Було обіцяно в короткий термін законодавчо заборонити ПОСАДОВЦЯМ із подвійним громадянством обіймати посади в українській владі. Проте про обіцянку швидко забули і законопроект навіть не винесли на обговорення у сесійну залу.

З приходом до влади президента Зеленського розпочалася широка інформаційна кампанія популяризації подвійного (множинного громадянства) для добробуту України та було внесено кілька законопроектів на цю тему.

Після 24 лютого 2022 року виявилося, що велика кількість правоохоронців та депутатів мали громадянство Росії та співпрацювали з владою Путіна перебуваючи на важливих посадах у владі України. Саме ця категорія посадовців допомогала російській орді захоплювати наші території та організовувати місцеву окупаціну владу.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще