На спробі підкупу слідчого поліції Києва викрито підрядника, який фігурує у справі про привласнення грошей на ремонті бомбосховищ.

Наші джерела повідомляють, що мова йде про бомбосховища КНУ імені Тараса Шевченка і Олексія Бабія, директора ТОВ «Вітабуд23», наближеного до керівництва університету – ректора Володимира Бугрова і проректора Олега Федевича.

ТОВ «Вітабуд23» засноване лише як 11 місяців, отримало підрядів вже на 17 млн грн, єдиним замовником був КНУ Шевченка.

Підряднику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання – до восьми років позбавлення волі.

Раніше ЗМІ повідомляли про розкрадання коштів на ремонтах бомбосховищ службовими особами КНУ і відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах або в умовах воєнного чи надзвичайного стану".

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще