Цієї п'ятниці, 17 листопада, о 21:30 на "1+1 Україна" відбудеться прем'єра документального фільму "Щоденник Монастирського". Це фільм-портрет присвячений колишньому міністру внутрішніх справ Денису Монастирському, який загинув у авіакатастрофі у Броварах 18 січня 2023 року.

«Це фільм-портрет міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув у авіакатастрофі у Броварах 18 січня 2023 року. Вперше будуть показані ексклюзивні приватні відеощоденники Дениса Монастирського, які охоплюють період з першого дня повномасштабного вторгнення та розкриють маловідомі деталі роботи МВС та особисто Монастирського у цей період. У документальному фільмі близькі та колеги розкажуть, яким був Денис Монастирський, які рішення він ухвалював і як вони вплинули на перебіг подій російсько-української війни», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що у фільмі глядачі побачать інтерв'ю дружини – Жанни Монастирської, мами Алли Монастирської, чинного міністра МВС Ігоря Клименка, а також ексклюзивний коментар Президента України Володимира Зеленського.

Також у фільмі знято спогади екскерівника Національної гвардії України – Юрія Лебедя та заступника командувача ЗСУ Миколи Балана, держсекретаря МВС – Інни Ящук, керівника патронатної служби Монастирського – Євгена Мироненка та радниці з комунікацій Монастирського – Лесі Червінської.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомлялося, 18 січня у Броварах біля дитячого садка «Джерельце» та житлової багатоповерхівки впав вертоліт Державної служби з надзвичайних ситуацій, внаслідок чого спалахнула пожежа.

На борту вертольота знаходилося керівництво Міністерства внутрішніх справ України, зокрема голова відомства Денис Монастирський та його перший заступник Євген Єнін.

Денис Монастирський, скріншот: Youtube
Денис Монастирський, скріншот: Youtube

Денис Монастирський своїм прикладом демонстрував зміну підходів нової влади до МВС: міністр особисто проводив у школі урок щодо безпеки дорожнього руху або виступав за вільний обіг зброї в країні – річ, немислима для правоохоронців старшого покоління.

А ще, згадував Монастирський в інтерв'ю Washington Post, саме він першим повідомив Зеленського вночі 24 лютого, що російські війська масово вторгаються на територію України.

Не пропустіть прем'єру документального фільму "Щоденник Монастирського" 17 листопада о 21:30 на телеканалі "1+1 Україна".