Слідством встановлено, що підприємець здійснював на території Черкаського району господарську діяльність з переробки токсичних відходів, а саме автомобільних шин, які потребують спеціальних методів утилізації. У результаті це спричинило суттєвий негативний вплив на довкілля – забруднено небезпечними речовинами землі площею близько 1,9 га.

За оцінками спеціалістів, це створило ризики для збільшення загальної захворюваності місцевого населення.

Унаслідок протиправний дій зловмисник завдав збитків територіальній громаді на суму майже 800 тис. грн.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу працівників Управління СБ України в Черкаській області та у взаємодії зі спеціалістами Державної екологічної інспекції Центрального округу.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.