Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Це все сон рябої кобили. Не треба сипати серпантином і заспокоювати нас, що йде дощ, ні. Потрібно зробити 2 речі. Перше – жорсткі санкції по нафті та газу. І друге – жорсткі санкції по «Росатому». Все, і більше не треба нічого робити. Якісь там санкції, якісь там люди, якісь компанії… Так вони відкриють завтра 200 компаній. Що далі?», - заявляє Георгій Біркадзе.

За словами експерта, сьогодні на зріджений газ немає взагалі заборон, як постачали, так і постачають. А це, додає він, такий же природний газ, тільки стиснутий у 600 разів і під охолодженням, тече, як вода, тобто ввести санкції не було би проблемою, але цього чомусь не зробили.

«12-ий пакет санкцій. По-перше, я вважаю, що це відбувається дуже запізно. По-друге, про це я говорив, що нам потрібно обов’язково робити все, щоб були вторинні санкції. Що ми сьогодні бачимо? Звідки заробляє росія ці шалені гроші? Це 2 країни – Китай та Індія. А що, Індія добуває свою нафту чи газ? Ні. А хто купує? Євросоюз. Це ж російський перероблений», - пояснює Георгій Біркадзе.

Як він розповідає, ціна цього питання - 72 долари мінімум, ніяких 60 доларів, хоч встановили і стелю. Тобто, констатує експерт, росія все для себе підготувала перед вторгненням, зокрема, вони купили дуже багато кораблів і зараз спокійно собі перевантажують їх у Греції.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе прокоментував ситуацію на польському кордоні з перевізниками.

Також Знай.ua писав про те, що Максакова закликала США передати більше зброї Україні.