Про це у коментарі заявив народний депутат VIII скликання, колишній заступник командира батальйону «Азов» Ігор Мосійчук, пише Правовий Контроль.

За його словами, у цьому плані дуже показовою є відставка Олексія Рєзнікова з посади міністра оборони – всупереч численним корупційним скандалам у Міноборони, проти Рєзнікова не порушено жодної кримінальної справи.

«Рєзніков пішов тому, що йому дозволили піти в Офісі президента, дозволила піти влада. Його відпустили. Чому? Тому що він був повністю їхньою людиною, і його кримінальне переслідування – це їхнє кримінальне переслідування. Більше того, ні для кого не таємниця, що, наприклад, у ситуації з безпілотниками причетний Арахамія та інші люди. Тому, власне, все пов'язано, кругова порука. Тому його відпустили. Чи буде його переслідування надалі? Я вірю в те, що після зміни влади буде створено тимчасову слідчу комісію, яка проведе розслідування всіх прорахунків з моменту до того, як допустили пряме вторгнення, закінчуючи корупційними скандалами, про які ми говоримо», - зазначив він.

Водночас Мосійчук звертає увагу на те, що Рустем Умеров, який прийшов на зміну Рєзнікову, по суті, займається політикою і підіграє Офісу президента. Це, зокрема, видно зі звільнення Віктора Хоренка з посади командувача Сил спецоперацій ЗСУ та Тетяни Остащенко з посади командувача Медичних сил ЗСУ, які не були погоджені з головнокомандувачем Валерієм Залужним.

«Я чекаю найближчим часом звільнення Наєва, Тарнавського, а потім, власне, все це – підготовка до звільнення Залужного. Чи буде на це підстава? Думаю, буде. Буде розгорнуто інформаційну кампанію. Наприклад, днями з'явилася інформація про те, що НАБУ розслідує справу про можливий хабар, який мали дати командувачу оперативно-стратегічного угрупування військ "Одеса" (Андрію Гнатову – прим. ред.). Тобто йде планомірна робота щодо підготовки ґрунту до звільнення, до дискредитації, до звільнення. І я думаю, що Залужний зробив політичний фальстарт своєю статтею в The Economist, і його зараз обнулятимуть та списуватимуть», - констатував він.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Мосійчук додає: в Україні порушуються кримінальні справи лише проти неугодних ОП політиків та чиновників, тоді як наближених до Зеленського ніхто не чіпає. Яскравим прикладом співрозмовник називає міністра юстиції Дениса Малюську, якого він навіть порівнює з мародером через нецільове використання 3,5 млрд гривень.

«А як назвати людину, яка під час війни собі та підлеглим виписує премії, коли не вистачає коштів, виписує кошти, які неналежним чином оформлені?! І це така величезна сума. Красти у власної держави, що воює, або нецільове використання коштів – це мародерство», - підсумував він.