Про це він розповів на каналі «Контекст».

«Осінь і зима – традиційні періоди, коли зростає споживання електроенергії. Перші морози змушують людей вмикати додаткові засоби опалення, а це відповідно несе додаткове навантаження на електростанції. А ще сильний вітер і налипання мокрого снігу часто призводять до пошкоджень ліній електропередач», - повідомив Едуард Гльоза.

За словами журналіста, поки ці лінії електропередач не полагодять, людям доводиться сидіти без світла, а подекуди навіть без тепла. Як зазначив Едуард Гльоза, ще одна причина дефіциту електрики – це підвищена аварійність блоків електростанцій, бо частину з цих енергоблоків ще відбудовують після влучань російських ракет і дронів.

«А відновлені вже не можуть нести таке ж навантаження, як і до пошкодження», - додав Едуард Гльоза.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, в «Yasno» розповіли, чому українці можуть залишитися без світла: «Тариф підвищили, а люди виїхали».

Також Знай.ua повідомляв про подарунок під ялинку: влада затвердила підвищення одного з комунальних тарифів.