06 грудня 2023 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області, в ході проведення заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень, щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства, в тому числі під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового 2024 року на території Чернігівського району Чернігівської області, виявлено факт здійснення незаконного полювання, а саме: піші сліди на снігу невстановлених осіб, також сліди косулі та лося, безліч плям крові на снігу незаконно добутої дичини, клоки шерсті, за характерними ознаками залишеної від косулі. При подальшому обстеженні наявних слідів самої дичини або її залишків не виявлено.

Разом з тим, прямуючи до свого службового автомобіля державними інспекторами Екоінспекції помічено свіжі сліди людини, які зміщувалися різко вліво від стежки по якій попередньо заходили у лісовий масив. Підійшовши до автомобіля, що стояв на лісовій дорозі, виявлено громадянина, який рухався у напрямку держінспекторів. На усну вимогу держінспекторів, при пред’явленні службового посвідчення, громадянин представився та сказав, що знаходиться тут без зброї і приїхав сюди на прогулянку. Пройшовши по його сліду знайдено під вивернутим деревом захований саморобний рюкзак з тканини, з ймовірно замотаною зброєю. Чоловік пояснив, що даний рюкзак він знайшов у лісі. Під час огляду автомобіля порушника на предмет наявності незаконно добутої дичини та складання адміністративних матеріалів. У багажнику та салоні автомобіля, під час візуального поверхневого огляду, іншої зброї, незаконно добутої дичини та слідів крові не виявлено.

Під час складання адміністративного протоколу за ч. 1 ст. 85 КУпАП (порушення правил полювання) встановлено, що наявна зброя нарізна, а не мисливська гладкоствольна, держінспекторами відразу викликано слідчо-оперативну групу за номером 102.

З прибуттям на місце наряду патрульної поліції, а у подальшому слідчо-оперативної групи, у присутності понятих, проведено огляд місця події з наданням відповідних пояснень та складанням протоколу огляду місця події. Рюкзак із предметами, які були у ньому, в тому числі нарізною зброєю, набоями та мисливський ніж вилучені працівниками правоохоронних органів.

На даний час по даному факту відкрито кримінальне провадження та ведеться досудове розслідування.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще