Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Ми побачили офіційні звернення від Італії, Австрії, Бельгії, Нідерландів, транспортні асоціації звернулися прямо до Польщі і попередили, що, якщо вони не відкриють кордон, то вони обов’язково будуть так само з ними починати працювати», - розповідає Георгій Біркадзе.

Також він нагадує, що і Єврокомісія нас підтримала, зробивши офіційну заяву. Зокрема, розповідає експерт, коли Моравецький заявляв, що вони хочуть відмінити нам транспортний безвіз, Єврокомісія заявила, що цей безаіз продовжиться після 2024 року, а події на польському кордоні не законні. На його же думку, ця вся історія була проплачена з росії.

«Хочу також подякувати нашим друзям, країнам Балтії, всі країни Балтії нас підтримали у цьому і пригрозили також Польщі, що, якщо Польща буде далі так діяти, то вони обов’язково застосують такі ж заходи щодо неї. Це дуже гарно», - зазначає Георгій Біркадзе.

На думку експерта, взагалі вже давно треба було подати до суду через цей кордон, Україна цілком могла виграти справу, а Польщу би оштрафували на 5 мільярдів. То того ж, додає він, для країни із 700 мільярдами ВВП перерахувати нам 5 мільярдів штрафу – це не так уже й багато.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, чому, попри не надто високу інфляцію, у нас високі ціни.

Також Знай.ua писав про те, що КМІС і тг-канали провели опитування, хто би зараз міг перемогти на виборах мера Києва.