Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Передусім експерт згадує одну із основних тем прильоту Зеленського до Вашингтону – запропонувати створити східноєвропейський військовий хаб з локалізацією в Україні. Тобто, пояснює він, ми говоримо про влаштування сумісного високотехнологічного ВПК саме в Україні, і для цього, так, нам потрібні донори технологій зокрема.

«Але чи готові були вони вкласти у нас, припустимо, 2 роки тому? От ще не було повномасштабного нападу готові вкласти? Звичайно ні. Тому що анексовані території, перманентна війна з рф. Хто погодиться налаштовувати військове виробництво у таких нестабільних умовах? Відповідь – ніхто. Ми тільки самі могли це зробити, але чомусь це не робили», - зазначає Олексій Буряченко.

А не займалися ми цим до 2014 року, пояснює він, через російську агентуру. Принагідно експерт нагадує, що у нас вибухали склади по всій країні, що міністри, люди в Міноборони були з російськими паспортами і серед силовиків були просто росіяни, а не лише проросійські люди. Це, стверджує він, росія вже тоді готувалася до сьогоднішньої війни. До того ж, додає гість програми, з 2014 році ми очистили не всю систему, і приклад цьому Херсон.

«Побудова вже у війні такого серйозного військового виробництва була також насправді маловірогідна. Це потрібно було розвивати ще з 1990-х років, не розпилювати все, не розпродавати, а концентрувати, зберігати і вкладати у це бюджетні кошти. Але повертаємося до агентів, того самого Януковича згадайте, розказували за роззброєння, за зменшення регулярної армії, тощо. Агентурна мережа робила все, щоб роззброїти українську армію і зробити її абсолютно недієздатною», - пояснює Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак попередив, що ліквідація Ківи не остання.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, чому, попри не надто високу інфляцію, у нас високі ціни.