Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

На думку гостя програми, до питання мобілізації ми маємо підходити ширше, як до мобілізації взагалі всього суспільства, і тут йдеться не лише безпосередньо про армію. Як він пояснює, війна на виснаження, яку вже почала росія, це вже питання математики, війни ресурсів.

«Треба дивитися на питання організації та мобілізації економіки зокрема, як має бути побудований тил, як має бути побудована армія і таке інше. Ми повинні виходити з простої математики. Чому я говорю про математику? Тому що війни виграються насамперед виробництвом озброєння, а в нашому випадку це для нас є критично важливим моментом, оскільки у нас людей просто менше», - пояснює Тарас Загородній.

Як зазначає експерт, якщо припустити, що з нашого боку буде 500 тисяч людей, а з боку росії – 1 мільйон, і вони готові їх покласти в Україні, то все одно є співвідношення, скільки наших бійців загине. Тому, констатує він, ми повинні розуміти, де можемо наростити той ресурс, який дозволить нам протистояти росії.

«А наростити ми можемо лише у виробництві власного озброєння, тобто механізацією армії, її технологізацією, тощо, наприклад, тим самим виробництвом дронів, які дозволяють ефективніше знищувати супротивника і виходити на цифри 0 до 10, 0 до 20. Треба ставити завдання, щоб противник просто не досягав лінії фронту», - розповідає Тарас Загородній.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сєрков розповів, чи треба жінкам вставати на військовий облік.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, про що Залужний попередив нас на брифінгу.