Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

Як розповідає експерт, є теорія Когейна про стратегічну гегемонію у міжнародних відносинах, він якраз говорить про те, що насправді гегемонія вимагає величезних затрат від самого гегемона, йому доводиться відповідати на виклики, вкладати в інституції для того, щоб вони формували правила гри. І дуже часто, підкреслює він, навіть правила гри починають грати проти гегемона, і йому це може не подобатися.

«Бо є сили бути гегемоном або нема. А надувати цю кульку, якщо ти не можеш це робити… От зараз Венесуела. І що? Домовилися. А якби не домовились би? Єдина англомовна крана у Латинській Америці, де видобуток йде США і Британії. Знаєш, хто там військові? На 90% африканці, яких навчали у британській армії. Тобто напівколоністська історія, але унікальна, і ми бачимо, як розтягують ці конфлікти. путін – це про гегемона, виклики і відповідальність за те, що він гегемон. путін прямо сказав по Сербії, згадав Боснію і Герцеговину, недвозначно натякнув Європі, що вже наточив заточку, яку встромить під ребро ЄС», - нагадує Олексій Буряченко.

І саме тут, констатує гість програми, є нюанс, адже гегемонія – це про щедрість, а не про плюси для себе. На жаль, констатує він, трампісти розуміють свою гегемонію саме як плюси для себе, і це проблеми, цим вони рубають гілку, на якій сидять США, це призведе до ерозії в гегемонії, а демократи якраз вважають інакше.

«З іншого боку, якщо говорити про наші карти, які є у США, як мені здається, на жаль, оця карта про те, що у них росія має викликати страх, не дуже працює. Вони думають, що це десь в Україні, а до них це не дійде. Тобто умовно оця страшилка, вони думають, ну, так, ви розказуєте про це, але це у вас, а у нас тут такого не буде, у нас НАТО, ядерна парасолька і третє-десяте. Тут є нюанс, мені здається, на них ця риторика не зовсім спрацьовує вже», - міркує Олексій Якубін.

Популярні новини зараз
Тарифи на тепло змінять, попри мораторій: скільки доведеться платити Гени, які передає тільки мама: як вона формує характер і емоційний стан дитини 90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман попередив Вірменію та Азербайджан про провокації.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко назвав особливості останніх масованих ракетних обстрілів України з боку рф.