Про це він розповів на каналі «UKRAINE THE BEST».

Як розповідає гість програми, у нього є величезний проєкт «Вівтар», за який його номінували на Шевченківську премію. За його словами, це воєнна серія, зроблена у часи війни, тому, зрозуміло, що не могло бути жодної іншої теми, окрім болю, адже ми щодня і тоді, і зараз зіштовхуємося з трагедією.

«А до того у мене була велика праця, яка якраз до завершення йшла, - «Створення світу». Я її залишив так стояти незакінченою. Ти тільки починаєш якось, і тут ба-бах - трагедія Бучі, ба-бах - Харків, ба-бах - і пішло-поїхало, Вінниця, дитина померла... А що ти можеш робити, коли у тебе руки тремтять?», - розповідає Олександр Животков.

Щодо тремтіння рук, зауважує гість програми, то можна помітити, що у всіх його роботах жіночі і чоловічі руки займають ключове місце, саме руки, вони або закривають обличчя людини, або ще щось, і це не просто так.

«У мене ніколи не було амбіцій щодо цього (ред. – Шевченківської премії), але зараз ми живемо у моменті війни, і я вважаю, що, коли ми всі разом, то ми всі разом. Ми ці кошти переведемо всі на ЗСУ», - зазначає Олександр Животков.

Популярні новини зараз
Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лобан розповіла, хто врятував скульптури Пінзеля від радянської влади і показав Європі.

Також Знай.ua писав про те, що Комельков розповів, чий насправді авангард – український чи російський.