Про це він розповів на своєму каналі.

«Ризики такі є, тому що це змагання. Головнокомандувач ЗСУ генерал Залужний сказав, що у нас іде змагання з ворогом у впровадженні інноваційних технологічних рішень. І у змаганні буває так, що хтось може бути переможцем або переможеним. У наших інтересах, щоб ми були переможцями», - зазначає Олександр Мусієнко.

На думку експерта, нам потрібна не просто класична мобілізація, яка сьогодні триває в Україні, а саме інтелектуальна мобілізація для того, щоб акумулювати ресурси, запросити людей, які здатні будуть працювати у цьому напрямку.

Принагідно він згадує про російські «Ланцети», які можуть літати на нейромережі, і зазначає, ще наприкінці весни 2022 року у нас теж були експерименти з нейромережею і дронами. Питання тільки в тому, констатує експерт, що це була весна 2022 року, а зараз уже 2024 рік, можливо, є якісь перешкоди, технологічні чи бюрократичні, тоді їх треба усуну, у нас триває змагання.

«У Першу світову війну Цеппелін винайшов дирижабль, але дирижабль застосовували і французи, і британці так само у тій війні, не тільки німці, це треба розуміти. Так, у німців був ефективніший, все ж таки вони працювали, вони засвоїли. Але сьогодні у галузі штучного інтелекту чи дистанційних керувань немає якихось унікальних технологій, які винайшов виключно хтось. Нам потрібно вкрасти цей промисловий секрет, цю таємниці, і тільки тоді щось пробувати. Воно все на поверхні», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бабій розповів, чи ухвалять законопроєкт про мобілізацію.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, яка зброя допоможе ЗСУ звільнити Крим.