Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Українцям радять пошукати себе в Єдиному реєстрі боржників. Борг за комуналку чи якась інша заборгованість можуть спричинити серйозні обмеження. Зокрема, боржник не зможе укласти угоду з нерухомістю, не зможе користуватися грошима зі своїх рахунків у банках. Про це все йдеться у пресслужбі Мін’юсту України», - повідомляє Катерина Котенкова.

За словами журналістки, йдеться насамперед про людей, які мають заборгованість за аліментами, також борги за комуналку, невиплачені штрафи за порушення правил дорожнього руху. Для цих людей, констатує вона, буде діяти низка суттєвих обмежень, заборон, які вплинуть на якість життя.

«Зокрема, громадяни, які мають борги за комуналку та інші види заборгованостей, не зможуть купувати і продавати майно, виїжджати за межі країни, користуватися власним автомобілем, користуватися своїми рахунками у банках», - розповідає Катерина Котенкова.

Отож, констатує журналістка, такі громадяни потрапляють у Єдиний реєстр боржників, а щоб перевірити, чи є ви там, можна просто знайти в інтернеті посилання, ввести свій ПІБ, реєстраційний номер облікової картки платника податків чи ідентифікаційний код юридичної особи і все.

Популярні новини зараз
Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців Пенсіонери у паніці через нові вимоги: як не втратити останні копійки 90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фрейн провела розмову з Ярославом Мудрим та повідомила, за що на долю України випала війна з росією та як знищити агресора.

Також Знай.ua писав про те, що Бабій розповів, як змінилася судова система України за 2023 рік.