Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Хочу спочатку людям пояснити, що взагалі відбувається. Щоб ви зрозуміли для себе, 68,9 мільярдів гривень – це була заборгованість за ЖКГ у 2021 році. Сказати, яка заборгованість сьогодні, точно неможливо, але рахуємо, що десь 180 мільярдів гривень. Зараз потрібно зрозуміти, що нам потрібно десь ці гроші брати, а це 4,5, майже 5 мільярдів доларів», - розповідає Георгій Біркадзе.

Справа в тому, пояснює експерт, що у 2022 і 2023 роках населення отримало субсидії на 47 мільярдів гривень від держави, тобто держава виконує свої обов’язки і допомагає громадянам, які потребують цього потребують.

«Сьогодні ми знаємо, що області, які прифронтові, я маю на увазі Харків, Миколаїв, Херсон, Донецьк, Луганськ, Запоріжжя, вони цього не сплачують, тобто відключати їх не будуть. Але обов’язково потрібно зрозуміти, що нам потрібно десь ці гроші брати», - пояснює Георгій Біркадзе.

Також експерт нагадує, що у нас діє мораторій на тариф, а це означає, що собівартість набагато вища, але люди не сплачують, їм це компенсує держава. До того ж, додає він, сьогодні ми бачимо таку ситуацію, що багато людей гроші мають, але, на жаль, борги не виплачують.

Популярні новини зараз
В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фейгін прокоментував заяву прем'єрки Естонії Каї Каллас, що НАТО і ЄС мають 3-5 років підготовки до можливого військового конфлікту з росією.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, у чому труднощі передати Україні заморожені російські активи.