Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як повідомляє журналістка, вже цього року в Україні можуть суттєво зрости пенсії, особливо мінімальна пенсія, і все це через законопроєкт №10400. За її словами, він передбачає зміни до державного бюджету на цей рік, які пов’язані саме з підвищенням прожиткового мінімуму.

«Ще минулого року за підрахунками він мав становити десь принаймні втричі більшу суму. Але вже тоді доведеться переглядати і всі параметри, похідні від прожиткового мінімуму, зокрема, мінімальну і максимально пенсію», - зазначає Катерина Котенкова.

Зараз же, констатує вона, прожитковий мінімум підвищили трохи, і мінімальна пенсія в Україні буде становити з 1 березня 2361 гривню, тобто, відповідно, зросте і мінімальна пенсія, і максимальна. Як підкреслює журналістка, це все зростання прожиткового мінімуму, яке зараз передбачене законом про бюджет, але це ще не все.

«У Верховній Раді зареєстровано інший законопроєкт, яким цього року передбачено щоквартальне підвищення прожиткового мінімуму. Відповідно до цього законопроєкту середній прожитковий мінімум по країну на 1 людину має становити з 1 січня 2920 гривень, з 1 квітня – 3680, з 1 липня – 4450, з 1 жовтня – 5768 гривень», - повідомляє Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманова розповіла, чи готуються росіяни захопити Київ.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи зможе Трамп виконати свою обіцянку і зупинити війну.