Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Почнемо з того, що і Південна Корея може отримати ядерну зброю, а Північна Корея вже її має, це раз. По-друге, входження у війну Північної Кореї самостійно я виключаю повністю. Оскільки ні ресурсно, ні економічно, ні в якомусь іншому еквіваленті Північна Корея вести самостійно боротьбу із силами, які будуть стояти за Південною Кореєю, не зможе», - пояснює Віталій Кулик.

На його думку, ця війна із застосуванням ядерної зброї була би можлива лише зі згоди та участі Китаю. Принагідно експерт нагадує, що війна 1950-1953 років завершилася тоді, коли китайці дали Північній Кореї мільйон своїх добровольців, а Радянський Союз дав свої МІГи. Тобто, стверджує він, самостійно Північна Корея не могла би досягти якихось результатів.

«Кім Чен Ин знає цю історію, не варто його недооцінювати. Він копіює в усьому свого діда Кім Ір Сена, тому і його досвід, зокрема негативний, він теж дуже добре знає. Коли ми бачили нинішній обстріл цих двох островів, здійснений Північною Кореєю, то там стріляли рівно так, щоб жоден снаряд не впав у містечко, де перебували військовослужбовці Південної Кореї», - розповідає Віталій Кулик.

Принагідно він згадує, що у 2010 році обстріл вже призвів до загибелі двох солдат, двох цивільних Південної Кореї і пожежі на острові, згоріло 70% території, тоді були розірвані відносини, договори, а Китай і росія підтримали санкції. Зараз же, міркує гість програми, санкції проти Північної Кореї підтримувати ніхто не буде, але і Кім Чен Ин червоних ліній не переходить.

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що законопроєкт про множинне громадянство виглядає так, що його готують під вибори.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко прокоментував чергове знищення російського літака, цього разу – Іл-76, і пояснив, що це може для нас означати у перспективі.