Про це він розповів на своєму каналі.

«Щодо F-16 і ракет, які це можуть. Справа в тому, що є ракети класу «повітря-земля» AGM-158 JASSM, які мають дві версії. Одна версія складає 400-450 кілометрів дальності, а є ще навіть версія на 1000 кілометрів», - розповідає Олександр Мусієнко.

Очевидно, констатує експерт, що нам дуже було би корисно отримати F-16 саме з такими ракетами, тому що вони дають можливість нам наносити удари по глибокому тилу ворога, і це була б доволі-таки серйозна підтримка. І в цьому контексті, підкреслює він, варто говорити не тільки про винищувачі, але й про ракети до них.

«Але треба розуміти, що сам по собі літак – це платформа. Важливо його мати, але, якщо не мати необхідної кількості ракет на певну дальність, особливо на далеку, на великий радіус дії, то, звичайно, зменшується роль і вагомість безпосередньо такого літака», - пояснює Олександр Мусієнко.

Отож, стверджує він, якщо ми дійсно будемо отримувати AGM-158 JASSM, це доволі-таки серйозне підсилення. У такому разі, констатує експерт, ми зможемо бити по ворожих тилах, а російські війська не матимуть змоги перегрупуватися, переукомплектуватися і підготуватися до наступу, водночас створяться умови для ЗСУ просуватися далі.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Курс долара кине у розпач: вже затвердили Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман заявив, що Держдеп та Федеральна резервна система США нарешті взялися за турецькі банки, щоби вони перестали працювати з росією.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи ухвалять в Україні новий законопроєкт про мобілізацію.