Документ розробила Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війни.

Environmental Compact є частиною “парасольки” Формули миру Володимир Зеленський. Це – 50 рекомендацій для України та світової спільноти, які втілюють уніфікований підхід до оцінки впливу російської війни в Україні на довкілля, визначають підходи до компенсації за заподіяну шкоду, а також пропозиції щодо “зеленого” відновлення.

«Через два тижні буде два роки повномасштабного вторгнення росії в Україну. За цей час задокументовано понад 3700 злочинів проти природи. Збитки, які росія нанесла довкіллю України, складають 56.7 млрд євро», - зазначив Міністр Руслан Стрілець.

За словами Міністра, якщо на початку російської війни, Україна була сфокусована на оцінці збитків довкіллю від війни. Наразі вектор руху зосереджений ще й на досягненні справедливості та притягненні агресора до відповідальності. На запобіганні війн будь-де в майбутньому. На створенні найкращих алгоритмів відновлення довкілля.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

«По суті, Environmental Compact, є тією дорожньою картою, якою ми рухаємося. А ще цей документ є основою, у рамках якої ми можемо робити такі проєкти як Довкіллєва Декларація», - наголосив Руслан Стрілець.

Міністр відзначив, що поки Міжнародна робоча група працювала над Екологічним договором, Міндовкілля також продовжувало роботу над реформами.

«Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак зазначив, що Європейська комісія поставила рекомендації для країн ЄС скоротити викиди парникових газів на 90% до 2040 року. Це – і наш виклик також. Шлях України до ЄС – безповоротний. Ми вже оголосили 2024 рік роком початку кліматичного діалогу. Маємо амбітну мету на наступні 2 роки», - наголосив Міністр.