Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Звісно, що зараз всіх бентежить, турбує питання мобілізації, питання того, що уряд назвав «розширення повноважень органів місцеве самоврядування». Як на мене, це виглядає трошки не так. Якщо ми відштовхуємося від базової редакції, це виглядає як гаряча картопля, кожен не хоче брати на себе негатив, і просто його перекидає», - стверджує Віталій Безгін.

Як зазначає ведучий програми, взагалі незрозуміло, навіщо це перекидання відповідальності на органи місцевого самоврядування, адже вони мають звіряти реєстри, підписувати розпорядження ТЦК СП по людям на місці повістки, навіть забезпечувати логістику конкретним людям до ТЦК СП, якщо є в тому необхідність, але сама мобілізація – це не їхня справа.

«Але яким чином вони мають здійснювати і відповідати за мобілізацію? Навіть у поліції немає права на затримання людини, якщо він не порушує адмінкодекс. Як це може зробити орган місцевого самоврядування? Це що, п'ять жінок з мерії обступають якогось призовника і тащать… Куди вони його? Це абсурд просто», - пояснює Олексій Буряченко.

На думку гостя програми, з точки зору виконавчої влади це виглядає так, що от вони мають свою вертикаль, але хочуть із себе перекинути відповідальність за незадовільні показники і негатив за процес мобілізації на органи місцевої відповідальності. Але в цій грі, констатує політик, ніхто не виграє, тому що це не матиме ніякого позитивного ефекту для мобілізації.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що з відставки Залужного і призначення Сирського далі роблять трагедію, але значення для нас мають тільки поставки зброї.

Також Знай.ua писав про те, що Хом’як розповів, як пережити стрес від війни і стати точкою спокою.