Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Ми маємо сьогодні до липня 2025 року закон, де у в нас нема ніяких мит, аграрний безвіз. Тому, послухайте, ми все це робимо законно, тому вимоги (ред. – поляків)… Я не бачив, що хтось там з поляків каже, що ми не хочуть бути в Євросоюзі», - зазначає Георгій Біркадзе.

На його думку, через цю ситуацію сьогодні потрібно тиснути на Польщу, але так, щоб не посваритися з нею зовсім, тобто в суд не подавати, тим паче, у нас війна з росією, через це ми не можемо собі дозволити багато чого. Отож, стверджує експерт, з поляками потрібно якось домовлятися.

Водночас він зауважує, що виникають певні питання до Туска, адже польський прем’єр має певну європейську кар’єру і ще раніше обіцяв вирішити проблему із кордоном. Але зараз, констатує експерт, ми бачимо, що він якось дуже спокійно до всього ставиться, а польський міністр ще й нормалізує цю ситуацію, мовляв, фермери протестують і в інших державах.

«Хочу нагадати, що у 2004 році путін теж розповідав, що Європа - це гарно, але ми сьогодні бачимо, як він змінився. Може, зараз це порівняння не дуже коректне, але я вважаю, що Туск повинен розуміти головне – у нас іде війна, нам сьогодні потрібно допомагати. Слухайте, давайте підпишемо якийсь документ, домовимся, що, поки йде війна, ми згодні з вами працювати ось так, а коли буде перемога, будемо змінювати наші відносини. Так можна? Можна», - пояснює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Росія готує нові обстріли: цілитимуться по ядерних об'єктах України Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманова попередила про нові інформаційні кампанії рф і ризики з повітря і моря.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому насправді поляки блокують кордон.