Петиція розміщена на сайті Президента України. Підписати її можна за цим посиланням

В петиції наголошено:

Як відомо, з 2016 року розпочалося бюджетне фінансування партій. На першому етапі Закон передбачав фінансування не лише парламентських партій, а й тих партій, які подолали 2% виборчий барʼєр. Проте після підтримки моєї Петиції, Президент вніс законопроект, а Верховна Рада підтримала рішення про зменшення в два рази суми фінансової підтримки парламентських партій та відмову від фінансування партій, які набрали більш як 2% (партія Шарія, Опозиційний блок тощо).

За період з 2016 до 2021 року парламентські партії на свою партійну рекламу та діяльність отримали від платників податків України 2 МІЛЬЯРДИ 894 МІЛЬЙОНИ гривень.

За період з 24 лютого 2022 року до сьогодні - партії «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос» (ОПЗЖ після заборони не отримує бюджетного фінансування) отримали ще 1 МІЛЬЯРД 462 МІЛЬЙОНИ бюджетних гривень. Якщо виходити з того, що правовий режим воєнного стану збережеться в 2024-2025 рр., то 4 парламентські партії за цей період отримають на свій партійний піар ще 1,5 МІЛЬЯРДИ гривень, які нині вкрай потрібні ЗСУ.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Тож пропонуємо Президенту України внести законопроект щодо СКАСУВАННЯ БЮДЖЕТНОГО ФІНАНСУВАННЯ ПАРТІЙ на час ВІЙНИ.