Ім’я браконьєра та вирок, який він отримав оприлюднив Zaxid.net

Водія-електромонтера оперативно-виїзної бригади ПАТ «Львівобленерго» Петра Коваля, якого спіймали з тушею червонокнижного лося суд оштрафував його на 18,7 тис. грн.

В матеріалах справи вказано, що 4 лютого 2024 року вранці, попри запроваджену на час воєнного стану заборону на полювання та відсутність відповідних дозволів на відстріл тварин, що занесені в «Червону книгу», Петро Коваль взяв зброю Savage Axis та вийшов на полювання.

Перебуваючи в лісі в селі Солонське Дрогобицького району, він побачив «Лося європейського» та вистрілив у шию тварини. Від вогнепального поранення лось загинув на місці.

Мертву червонокнижну тварину виявили працівники Держекоінспекції Львівщини, які викликали на місце слідчо-оперативну група поліції, Держспоживслужбу та лісову охорону. У суді Петро Коваль свою провину визнав та підтвердив обставини справи.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Суддя Дрогобицького міськрайонного суду Руслана Курус визнала Петра Коваля винним в незаконному полюванні за ч. 1 ст. 248 ККУ та призначила йому 18,7 тис. грн штрафу.