Про це заявив народний депутат VIII скликання Олександр Черненко.

«В п'ятницю, 23 лютого своїм рішенням уряд Шмигаля спрямував 17,1 млрд гривень залишку з минулорічного бюджету на «Велике будівництво». Замість ЗСУ. Замість дронів. На дороги. Не на фронт. 17 мільярдів – це майже мільйон дронів! Якщо їх купити, нас не чекатиме нова Авдіївка. Нас не чекатиме оточення Києва і тд. Але в уряді вирішили постелити дороги. Чи там вважають, що загроза російських танків уже в минулому?» - заявив Олександр Черненко.

Експерт нагадав слова президента Володимира Зеленського, який сказав, що навесні Україну чекають складні часи. Черненко зазначив, що у важкі часи будівництво доріг – не найнеобхідніша стаття видатків.

«Президент вчора сказав: «Нам буде складно в березні-квітні». Це стосується і фронту, і фінансової допомоги від західних партнерів. Але, я так розумію, це не стосується Великого Будівництва. Там нікому тяжко не буде. Буде важко і громадам, бо кошти з війського ПДФО в них забрали в центр на Міноборони, Мінстратегпром та Держспецзв’язку. Але не важко тим, хто ці гроші в громад забрав. Буде важко бійцям на фронті. Тяжко волонтерам – бо допомогу все важче акумулювати. Але не тяжко уряду – він зараз закатає 17 млрд в асфальт», - наголосив Черненко.

Як повідомлялося, під час пресконференції 25 лютого Президент України Володимир Зеленський заявив, що березень-квітень будуть складними для України.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Також повідомлялося, що з 1 жовтня 2023 року надходження від податку на доходи фізичних осіб, одержані військовослужбовцями, поліцією й особами рядового і начальницького складу, спрямовують не у місцеві бюджети, як раніше, а до державного. Відповідний закон було ухвалено в листопаді минулого року. Зміни пояснювали необхідністю збільшити видатки на потреби оборони.