З 23 по 29 лютого 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 280 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 255 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 80 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 61 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 млн 849 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 3 млн 515 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 814 тис. грн.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Житомирська, Кіровоградська та Львівська області.

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 541 тис. 323 грн. за незаконну порубку 22 дерев різних порід в межах ботанічного заказника місцевого значення «Собачий зуб», розташованого в Биківському лісництві філії Баранівське ЛМГ ДП «Ліси України». Матеріали направлено до Житомирської обласної прокуратури для вжиття заходів реагування.

Інспекцією Придніпровського округу пред’явлено претензію, громадянину, на суму 735 тис. 165 грн. за незаконний вилов водних біоресурсів, забороненими знаряддями лову, в акваторії Кам’янського водосховища р. Дніпро на території Онуфріївської селищної ради Олександрійського району.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу
Показати ще

Інспекцією у Львівській області направлено позов до Господарського суду Львівської області про відшкодування збитків ДСГП «Ліси України» на суму 2 млн 37 тис. 102 грн., заподіяних навколишньому природному середовищу внаслідок незаконної рубки дерев в межах території об’єкту ПЗФ НПП «Бойківщина» на території ДП «Турківське ЛГ» без спеціального дозволу. Проведено розрахунок збитків на суму 876 тис. 407 грн. за незаконну рубку дерев різних порід на земельній ділянці покритій лісом, за межами населеного пункту м. Старий Самбір, що не належить до лісового фонду Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс» та філії «Самбірське ЛГ» ДП «Ліси України». Матеріали направлено до Самбірського РВП ГУНП у Львівській області. Проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 143 тис. 460 грн. за незаконну рубку дерев різних порід на території Стрільбицького (Бачинського) лісництва Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс». Матеріали направлено до Самбірського РВП ГУНП у Львівській області.