Про це він розповів на каналі “Контекст”.

“Гарна новина для пенсіонерів: уряд планує провести індексацію і підвищити розмір пенсій. Перерахунок планують провести уже в березні. Загалом на підвищену пенсію можуть розраховувати 10 мільйонів українців. Але чи буде це зростання суттєвим і відчутним?” - повідомив Едуард Гльоза.

За словами журналіста, спочатку уряд повідомляв, що пенсію планують підвищити на 13%, але зараз уже повідомляють про 8%. Як зазначив Едуард Гльоза, у Мінсоцполітики повідомили, що відштовхувалися від остаточних офіційних показників розвитку економіки в 2023 році.

“За офіційною статистикою, інфляцій у нас складає трохи більше 5%, а зростання середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, становить 7%. Отже, в уряді впевнені, що зростання пенсій перекриє зростання цін. Схоже, урядовці давно не були в магазині” - заявив Едуард Гльоза.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, доведеться економити на їжі чи брати кредити: тарифи зростуть, а субсидію дадуть не всім.

Також Знай.ua повідомляв про нову допомогу українцям: кому видадуть до кінця березня.