Державна екологічна інспекція Поліського округу виявила факт незаконної порубки сироростучих дерев породи дуб на території лісового заказника місцевого значення «Словечанський кряж». Інцидент трапився на території Усівського лісництва, що належить до Філії «Словечанське лісове господарство» ДП «Ліси України».

Заходи інспекції були спрямовані на запобігання адміністративних правопорушень, і під час їх здійснення виявлено та задокументовано незаконну порубку 10 дерев.

Протокол огляду місця події був складено спільно з працівниками Відділу поліції № 1 Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області.

Начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу, Євгеній Медведовський, розповів: "Інспекцією проведено розрахунок розміру шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу незаконною порубкою, яка склала 1 984 193,41 грн. У зв’язку з тим, що в діях осіб, які вчинили зазначене порушення вимог законодавства, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, Інспекція направила матеріали до Слідчого управління ГУНП в Житомирській області та до Житомирської обласної прокуратури для вжиття заходів реагування".