Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Якщо подивитися на європейський іноземний приклад, то є ціна об'єкта (це 1 млн доларів, а у нас зараз це 38 з чимось млн гривень), і об'єкт повинен побудований бути за проєктом якісно і вчасно. Це основні умови будівельника закордоном як у сфері державного сектору, так і у приватному секторі комерційної забудови», - зазначає Віктор Лещинський.

Якщо ж розглядати корупцію, констатує він, то тут йдеться про будівництво не за проєктом, не вчасно і не якісно. Як пояснює експерт, колись у нас всюди було не за документами, але зараз це майже неможливо, тому що електронна система відслідковує документи. А щодо «не за проєктом», продовжує гість програми, то зараз пріоритети можуть мінятися через війну, щось можуть скорочувати чи зменшувати, але в межах чинного законодавства і державних будівельних норм.

«От за «не якісно» у нас насправді нема такого жорсткого покарання, яке має бути. Тому що у нас зараз іде генеральний підрядник, виконроба відповідального у генерального підрядника нема, є представник генеральної підрядної організації, це зазвичай директор компанії. Є технагляд, фактично це професійна сертифікована особа, але технагляди зазвичай не сидять на будівництві, не відслідковують прямо таку супер якісну роботу», - пояснює Віктор Лещинський.

Відповідно, констатує він, якість будівельних матеріалів і робіт може бути погіршена, але це приховані роботи, їх покупець помітить не одразу або й зовсім, просто деталь буде виходити з ладу швидше, ніж мала.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ставнійчук розповіла, чому росія досі має вплив у міжнародних організаціях.

Також Знай.ua писав про те, що Гончаренко пояснив, чому Макрон зараз зайняв таку чітко проукраїнську позицію.