З 08 по 14 березня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 269 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 276 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 89 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 79 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 18 млн 191 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 989 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 265 тис. грн.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Вінницька та Київська області.

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків на суму 865 тис. 96 грн. за незаконний вилов, громадянином, водних живих біоресурсів забороненими знаряддями лову на р. Південний Буг біля с. Колюхів Вінницького району. Заяву про вчинення злочину направлено до ГУНП у Вінницькій області.