Інспекторами Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з працівниками поліції було здійснено рейдові заходи щодо запобігання та виявлення адміністративних правопорушень на території Полтавської області.

Знову браконьєри завдали шкоди, цього разу на 6,5 мільйонів гривень.

Так, 16 та 17 березня 2024 року було виявлено та вилучено 12 сіток з ліски загальною довжиною 990 метрів.

Відповідно до чинного законодавства водні живі біоресурси, які знаходилися у сітках та мали ознаки життя, повернуто назад до природного середовища, а решту - 465 кг виду: синець – 246 шт, лящ- 165 шт, карась- 364 шт, короп – 33 шт , судак - 23, плітка- 307 шт, жерех (білизна) -4 шт,, щука – 4 шт, окунь – 2 шт, плоскирка – 244 шт. передано до приймального пункту з подальшим поверненням коштів до бюджету.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Відповідно до такс, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2022 р. № 575 «Про затвердження спеціальних такс обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно - заповідний фонд» проведено розрахунок завданої шкоди, заподіяної державі, яка становить 6 млн 450 тис. 235 грн.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби на об’єктах природно-заповідного фонду, матеріали по даному факту направлено до правоохоронних органів з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб винних у скоєнні правопорушення.