З них:

у 324 випадках інспектори провели огляди на місці та склали акти. Ще по 22 зверненнях видано накази про проведення перевірок. Решта – на стадії підготовки відповідних наказів;

у 102 випадках було підтверджено факти завдання шкоди довкіллю, у 197 – такі факти не підтвердилися;

загальний розмір збитків довкіллю, розрахований Держекоінспекцією, перевищив 15 млрд грн;

по 2 фактах огляд не проводився у зв’язку з тим, що вже відкрито кримінальні провадження;

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

наразі найбільше звернень надійшло щодо порушень, зафіксованих на Полтавщині.

Нагадаємо, вебресурс та мобільний застосунок ЕкоЗагроза дозволяє українцям одразу на місці зафіксувати порушення та у декілька кліків передати інформацію до Держекоінспекції. А далі отримати дані про заходи реагування у режимі реального часу. Власне і час розгляду звернень у середньому скоротився із 30 робочих днів до 10.

Інспектори відзначають, що ЕкоЗагроза пришвидшила процедуру оформлення документів для виходу на перевірки та сприяє оперативному внесенню даних у систему. На місці інспектор робить фото- або відеофіксацію виявлених порушень та складає акт огляду, який одразу підвантажує на ЕкоЗагрозу.

Як відзначав раніше Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, ЕкоЗагроза була створена на початку широкомасштабного вторгнення рф, щоб інформувати українців про стан довкілля у кожному куточку України, а також фіксувати всі екологічні загрози та злочини проти живої природи.