Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, десь з весни 2023 року крива західної допомоги Україні йшла вниз, пікові поставки по 5-6 мільярдів на місяць припали на кінець 2022 року, а далі були гомеопатичні пакети по 100, 200, 300 млн доларів, які не могли закрити навіть потребу у розхідниках та боєприпасах. Отже, констатує він, ця ситуація зріла давно, ще й Конгрес ніяк не може ухвалити пакет допомоги Україні.

«Чи є сьогодні критичний момент у тому сенсі, що є ризики прориву фронту і повномасштабного наступу версія 2.0? Ми не можемо знати, оскільки війна – це не лінійна історія, можливі і випадковості, можлива низка подій і, зрештою, героїзм окремо взятого воїна може відіграти величезну роль», - розмірковує Геннадій Дубов.

З іншого боку, зазначає він, війна – явище, що прораховується з точки зору забезпеченості Збройних сил. Тобто, пояснює експерт, Україна не має виробництва власних систем ППО, а росія має виробництво засобів далекого враження, тут результат очевидний. Отже, констатує він, питання полягає у допомозі Заходу, зокрема США.

«І загалом ці публікації можна як застереження якесь сприймати, це застереження насамперед американським сенаторам і конгресменам для того, щоб вони все-таки рішення це ухвалили», - наголошує Геннадій Дубов.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман засудив позицію світової спільноти щодо війни росії проти України.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як завадити путінові зробити з Харкова сіру зону.