Про це він розповів у своєму блозі.

На думку експерта, це рішення половинчасте, і воно буде призводити тільки до відтоку чоловіків з України, а не до посилення системи освіти. Тобто, підкреслює він, при тотальній забороні виїзду ця шпаринка – можливість утекти назавжди.

«Хто приймав цю постанову у Кабінеті Міністрів? Вони навіть не спроможні про це подумати. Тобто люди отримають можливість виїхати на один семестр, але вони не будуть повертатися, тому що легше поставити хрест на своєму українському навчанні і знайти додаткове нове навчання за кордоном. Таких можливостей безліч, ще раз підкреслюю, дуже багато університетів у Європі дає безкоштовно можливість навчатись», - пояснює Олесь Доній.

За його словами, ці студенти ж розуміють, що після 1 семестру за кордоном їх більше не випустять з України, другого разу не буде, а також ця постанова аж ніяк не покращить українську освіту, вона лише посприяє витоку людей звідси. Тобто, констатує експерт, Кабінет Міністрів у нас не має стратегічного бачення, мислення, і через цей відтік людей за кордон заборона виїзду буде продовжуватися.

«Отаке, здавалось би, правильне рішення, яке полегшує життя якійсь категорії громадян, а насправді не просто половинчасте. Зі стратегічної точки зору ситуація лише погіршується, проблема поглиблюється, і держава навіть не усвідомлює, що її потрібно вирішувати кардинально», - підкреслює Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Доній – автор Концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, як убезпечити наші telegram-канали від впливу ворога.

Також Знай.ua писав про те, що Ніранжан розповів, чи є загроза нападу росії на ЄС.