В ході відпрацювання операції «Нерест» працівниками Держекоінспекції Центрального округу спільно з працівниками СПД на воді ГУНП в Полтавській області 16 квітня 2024 року на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський» в пригирловій частині р. Сула виявлено та вилучено браконьєрські сітки, а саме 16 мисинових сіток загальною довжиною біля 1,5 км.

Характерним є те, що у більшості сіток крок вічка становить 30х30 мм. та 32х32 мм.

Частину риби з ознаками життя випущено в природне середовище, іншу рибу видів: карась – 910 шт., плітка (тарань) – 820 шт., плоскирка – 180 шт., синець – 30 шт., окунь – 50 шт. та лящ 5 шт., передано до рибоприймального пункту з подальшим спрямуванням коштів до Державного бюджету.

Шкода завдана навколишньому природному середовищу становить 5 мільйонів 487 тисяч 691 гривня.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість риби на об’єктах природно – заповідного фонду матеріали по даному факту скеровано до правоохоронних органів з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще