Про це пише портал Акценти.

Напередодні було оголошено про 28 вакансій академіків та 75 вакансій членів-кореспондентів із 66-ти спеціальностей.

Найбільшою інтригою зборів було голосування за кандидатуру Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука для отримання звання члена-кореспондента НАН України. Наперодні його кандидатуру, як «визначного юриста», підтримало відділення історії, філософії та права. Натомість в результаті таємного голосування на Загальних зборах кандидатура Стефанчука не набрала достатньої кількості голосів!

Нагадаємо, що родина Стефанчуків за останні 5 років закріпилася у статусі «нових смотрящих» за цілою низкою вузів та правових інітитуцій країни. Для прикладу, лише захист Стефанчука, як Голови Наглядової ради, утримає президента та уряд від звільнення ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимира Бугрова. Як відомо, Петиція до Президента від студентів КНУ про корупційні та аморальні дії Ректора Бугрова набрала 25 тисяч голосів.

Тож віддамо належне академічній спільноті, яка попри тиск влади, не проголосувала за нового члена-кореспондента НАН від ЗЕ-команди.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ця історія нагадує давні справи, коли кращі кадри із команди Януковича теж намагалися стати академіками. Тоді ні Табачник, ні Азаров так і не змогли заручитися підтримкою зборів НАН.

Тож як бачимо, що попри передвиборчі обіцянки, чільні представники команди Зеленського за прагненням збагатитися бюджетними коштами, землею, званнями і посадами стали гідними учнями найгірших представників попередньої влади, яка нині обслуговує і підтримує Путіна в Росії.