Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Принагідно експерт згадує про свої зустрічі із певними республіканцями, які якраз і довели, що розуміють наші потреби. Зокрема, розповідає він, один військовий ексконгресмен, полковник прямо сказав, коментуючи ситуацію із затримкою допомоги, що, на жаль, немає Джона Маккейна, і вони дуже шкодують через це, інакше було би все по-іншому.

«Я ще зустрів одного чоловіка, також ексконгресмена, нас було п'ятеро людей, зранку поїхали з ним снідати. Він такий раз – і українською мовою. Йому років 70. Ми роти роззявили, питаю, звідки він знає українську. А він каже, що народився у Львові, тато був поляком, а мама з України, тому він вільно спілкується українською. Я його обійняв, кажу, дуже круто. І він мені каже: «Ви подивіться, як декілька республіканців з’їхали з глузду, і вони зробили все, щоби ми не отримали зброю», - розповідає Георгій Біркадзе.

А щодо зміни риторики республіканців і успішного голосування за допомогу Україні, то тут, міркує він, справа у лобізмі. На думку експерта, тут свою роль зіграли американські компанії, які виробляють зброю, адже 50 млрд доларів нашої допомоги залишаться у США і прибудуть в Україну саме у вигляді зброї, це космічна сума.

«Тому я вважаю, що сьогодні все наклалось одне на одне. Тобто це попрацювали лобісти, які продають зброю, це попрацював наш уряд, це попрацювали депутати, які туди приїжджали, Шмигаль там був», - стверджує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу.

Також Знай.ua писав про те, що Лещинський назвав головні проблеми будівництва бомбосховищ.