Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Знаєте, у мене є питання – а чому Сі Цзіньпін не поїхав до Німеччини? А я вам скажу. А тому що у Шольца позиція дуже чітка. Він змінив свою позицію щодо України, і ви не зрозумієте, скільки сьогодні Німеччина робить для України. А цей словоблуд на прізвище Макрон сьогодні не робить стільки, скільки може. Ви не уявляє собі, які економічні можливості сьогодні у Франції допомагати Україні», - зазначає Георгій Біркадзе.

Зокрема, він згадує про ініціативу чеського президента щодо поставки Україні снарядів, Макрон же це блокував, незважаючи на те, що ЄС загалом підтримав ідею. Тому, стверджує експерт, він свою думку щодо Макрона не змінив, і його зустріч із Сі Цзіньпінем нічого не дасть.

Принагідно він згадує прислів’я, яке ідеально характеризує Макрона: говорити — не мішки носити. Тобто, констатує експерт, від президента Франції лунають такі гучні заяви, вже він і війська відправляє, і розмістить їх в Одесі і Києві, і все, а Шольц натомість бере і робить, мало говорить, а робить багато, це видно у порівнянні.

«Експерти почали всі там хлопати йому (ред. – Макрону), він там якісь почав такі промови робити, що ми хочемо вивільнитися від США... Слухайте, ну що ви несете якусь маячню. Покажіть мені цих солдат французьких. Де вони? От і все. Макрон – це людина, яка грає у гру Сі Цзіньпіна», - стверджує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак пояснив, чому Харків і Одеса опинилися під такими жорсткими ракетними обстрілами.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе прокоментував ситуацію з телемарафоном і пояснив, що потрібно змінити.