Він зазначив, що для України важливо, щоб на цій зустрічі були представлені всі континенти, всі ключові міжнародні організації та політичні блоки. Зокрема, країни Глобального Півдня у широкому сенсі. Також Китай, Індія, Бразилія – держави, до яких Росія прислухається. Бо тільки консенсус та сила цивілізованого світу можуть зупинити Росію.

«Ми прагнемо, щоб це стало фундаментом для справедливого завершення війни. Тому на Глобальний саміт запрошено понад 160 держав світу, в тому числі країни, які входять до G7, G20 та БРІКС», – наголосив народний депутат.

Політик нагадав, що Українська формула миру побудована на міжнародному праві, Статуті ООН, Женевській конвенції тощо. Тобто повністю відповідає загальноприйнятим світовим правилам та нормам, які були сформовані впродовж багатьох років.

«Ми пропонуємо набір універсальних механізмів повернення дії міжнародного права та справедливості для жертв нападу, а не агресора. Світ має згуртуватися. Ми всі потребуємо нової архітектури безпеки з дієвими механізмами стримування та противаг», – пояснив Арсеній Пушкаренко.

Також він нагадав, що сьогодні Росія так чи інакше стоїть за багатьма точками нестабільності у різних куточках світу. Яскравий приклад – Латинська Америка. У 2023-му році Венесуельський режим, який активно підтримується РФ, висунув необґрунтовані територіальні претензії до Гаяни.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

«Маємо штучно створювані національні або міждержавні конфлікти, через які російська влада поширює свій вплив», – додав парламентар.

Сьогодні в українських спецслужб є інформація, що Росія має декілька сценаріїв, які мають на меті зірвати Глобальний саміт миру, і ці дані вже передані представникам дипломатичного корпусу країн світу в Україні та лідерам держав.

«Україна має унікальний досвід: протягом 8 років – як у двосторонніх, так і багатосторонніх форматах – ми намагалися домовитися про деескалацію і мирне врегулювання з російською федерацією. На жаль, це закінчилося великою трагедією – найжорстокішою на Європейському континенті війною з часів Другої світової. Адже злочини, які вчиняє Росія, перевершують скоєні нацистами. Тому РФ не можна довіряти», – акцентував народний депутат.

Сьогодні ми апелюємо до світу різноплановими питаннями – від ядерної та радіаційної безпеки, що з огляду на дії РФ є реальною загрозою, до непорушності територіальної цілісності не тільки України, а й будь-якої держави світової спільноти. Саме цими принципами Україна буде прагнути консолідувати більшість країн світу у Швейцарії на Глобальному саміті миру.

«І саме це є головним завданням Президента Володимира Зеленського та всієї команди. Адже ми не маємо права знехтувати тими зусиллями та жертвами, які щосекунди приносять наші Захисники та Захисниці на передовій протягом понад 10 років, боронячи нашу державу», – підкреслив Арсеній Пушкаренко.