Незаконною рубкою дерев на Рівненщині правопорушники заподіяли шкоду довкіллю на понад 13 млн грн

До Державної екологічної інспекції Поліського округу через вебресурс «ЕкоЗагроза» надійшло звернення стосовно незаконних рубок дерев на території Володимирецької ОТГ (поблизу села Довговоля) Рівненської області.

Реагуючи на звернення, представники Інспекції виїхали на місце ймовірного правопорушення та за вказаними координатами на землях лісогосподарського призначення на території Володимирецької ОТГ виявили незаконну рубку дерев різних порід в кількості 1376 штук.

Екоінспекцією, відповідно до додатку №1 та Порядку проведення індексації такс, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 № 665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами», обраховано розмір шкоди, заподіяної порубкою дерев, - 13 571 961,20 грн.

Оскільки в діях осіб, які вчинили вказане вище порушення природоохоронного законодавства, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, Державною екологічною інспекцією Поліського округу скеровано матеріали до Управління Служби безпеки України в Рівненській області для подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Триває досудове розслідування.