20 травня 2024 року у ДУ «Житомирська політехніка» відбувся брейн-шторм лідерів "Зелені управлінці: кадри для зеленої відбудови України".

Захід відбувся у рамках першого в Україні проєкту, спрямованого на дослідження необхідних знань та навичок для успішної зеленої трансформації та реалізації євроінтеграційних реформ, який реалізується Асоціацією професіоналів довкілля PAEW.

Протягом заходу відбулася фахова дискусія «Кадри для зеленої відбудови і трансформації – хто вони? Які вони? Якими знаннями мають володіти сучасні зелені управлінці?».

Учасники взяли участь в опитуванні у рамках проєкту-дослідження «Необхідні зміни освітнього інтерфейсу між академічним середовищем і реальним сектором економіки в Україні».

«Європейський Зелений Курс, який визначає політику ЄС на найближчі роки у таких сферах, як клімат, енергетика, біорізноманіття, промислова політика, торгівля, є одним із пріоритетних питань інтеграції України до Європейського Союзу. Він відкриває нові можливості для нашої країни, але потребує нових компетенцій та співпраці з громадськістю, екологічними інституціями та експертами у галузі довкілля, органами влади, науковими та освітніми установами. І те, що саме молоді фахівці сьогодні активно долучаються до процесів реформування країни, зокрема, і у сфері впровадження прогресивних природоохоронних ініціатив, є запорукою європейського майбутнього України. З задоволенням приєднався до сьогоднішньої дискусії, розповів про особливості діяльності інспекції в умовах війни та поділився думками щодо майбутнього реформування системи державного екологічного контролю в Україні, який допоможе не лише захистити наше довкілля у довгостроковій перспективі, посилити контроль за екологічною ситуацією, використанням, відтворенням і охороною природних ресурсів, а й спільно з міжнародними партнерами впроваджувати передові європейські природоохоронні практики та спільно розв'язувати екологічні проблеми», - наголосив за підсумками заходу Євгеній Медведовський.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще