З 17 по 23 травня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 288 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 365 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 94 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 72 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 млн 247 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 837 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 612 тис. грн.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Вінницька та Житомирська області.

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків на суму 707 тис. 985 грн., за незаконну рубку, невстановленими особами, дерев різних порід та діаметрів у полезахисній лісовій смузі між с. Лип’ятин та с. Чеснівка Уланівської ТГ Хмільницького району. Матеріали направлено до ГУНП у Вінницькій області.

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Малинській міській раді на суму 1 млн 503 тис. 827 грн., за незаконну порубку 36 сироростучих дерев породи тополя поблизу с. Вишнянка Малинської ТГ Коростенського району. Матеріали передано до ГУНП в Житомирській області.

Популярні новини зараз
Ситуація зі світлом кардинально зміниться: 5 атомних блоків "йдуть" на ремонт Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще