Тому відновлення медичної інфраструктури має бути у фокусі особливої уваги - і держави, і міжнародних організацій, і донорів, і волонтерів. Про це розповів Валерій Дубіль, народний депутат, керівник Київської міської організації ВО «Батьківщина», перший заступник голови Комітету Верховної ради з питань здоровʼя нації.

«Система охорони здоровʼя знаходиться під прицілом ворога з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації. Станом на сьогодні повністю знищено більше 200 медичних закладів, а понад 1,5 тисячі пошкоджено. Обстрілами знищуються машини швидкої допомоги, склади та обладнання, на окупованих територіях лікарні просто розграбовуються. Але найболючіше - це те, що гинуть наші медики», - зазначає нардеп від ВО «Батьківщина» Валерій Дубіль.

Валерій Дубіль
Валерій Дубіль

Згідно з оприлюдненим даними МОЗ, на повне відновлення медичної галузі потрібно, щонайменше, 20 мільярдів доларів і ця сума зростає щодня.

«Сьогодні відновлення медичної інфраструктури має бути у фокусі особливої уваги - і держави, і міжнародних організацій, і донорів, і волонтерів. Тішить, що вирішення цього питання не стоїть на місці - понад 800 медзакладів, що зазнали незначних пошкоджень, вже відновлено. Проте глобально - проблема залишається і загострюється. Зі свого боку, як перший заступник голови парламентського комітету з питань здоровʼя нації, постійно комунікую з міжнародними організаціями та донорами, аби залучати цільову допомогу саме на відновлення обʼєктів охорони здоровʼя і хочу подякувати їм, що не залишаються осторонь. Завдяки такій допомозі, разом із волонтерами, ми маємо можливість допомагати лікарням та лікарям - замінювати вікна, ремонтувати приміщення та забезпечувати заклади охорони здоровʼя новітнім медичним обладнанням, яке щодня рятує життя наших захисників і мирних громадян. Обʼєктивно, держава сьогодні не має необхідного ресурсу для повного вирішення цього питання, тож маємо кожен, по мірі своїх можливостей, робити все, щоб якнайшвидше відновлювати зруйновану ворогом медичну інфраструктуру та підтримувати лікарів - це важливо як для виживання нації, так і для протидії ворогу», - резюмував Валерій Дубіль.

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно "ППО активно працюватиме": мольфар визначив українські міста, яким загрожує евакуація Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів
Показати ще