Суд у США визнав президентського сина Хантера Байдена винним у тому, що той збрехав, що не вживав наркотиків під час придбання шість років тому вогнепальної зброї. Йому, пишуть ЗМІ, загрожує до 25 років ув'язнення та штраф у 750 тисяч доларів.

Навіть республіканці вважають суть справи вкрай дивною. Якби Хантера Байдена, наприклад, знайшли винним у справі Burisma, законно викрили б у якихось великих хабарах, неправильній поведінці в Україні тощо – це було б зрозуміліше. Зараз його знайшли винним у дурниці. Головний адвокат Хантера Байдена Еббе Лоуелл висував аргументи, мовляв, Байден-молодший начебто не був наркоманом на той момент, що, мовляв, відповідне питання на цю тему тоді звучало абстрактно тощо. Звісно, ​​ці аргументи не ухвалили. І все ж таки у нас вважають, що це нічого не дало і не дає, оскільки сина Байдена знайшли винним як би ні в чому. Лише у дурниці. У той час, як справжні справи залишилися за дужками справи.

Хоч Джо Байден і дав зрозуміти, що не простить сина, у нас вважають, що він його простить. Байден уже висловився, мовляв, Хантер не винен, що все це – політика, що до нього чіпляються з політичних причин перед президентськими виборами, що це його єдиний син і так далі. Тому, у нас вважають, що Джо Байден відразу ж після виборів все ж таки може простити сина. Якщо ж дивитися на ситуацію ширше, то виходить, що демократи ніби караються, що до них нічого не приклеюється, що до них просто чіпляються. Такий у США погляд на це все.

Як ця ситуація вплине на Україну та ставлення до неї з боку США? Думаю, в принципі, що якось особливо не вплине. Все одно демократи мають більшу перевагу на цих виборах у США. Незважаючи на те, що команда Трампа веде хорошу кампанію, діє правильно і грамотніше, ніж демократи, все одно виборців у демократів більше і виглядає так, що перевага все одно за демократами. Не слід забувати, що чинний президент завжди має перевагу. Тому, якщо далі не буде якихось мега-скандалів, то бути навіть трохи нижчим за середній для чинного президента – досить сильна позиція на сьогодні, на жаль.

Джо Байден може пробачити своєму синові, якщо переможе на виборах. Він має таке право президента. Хоч він і заявив уже, що цього не робитиме. Але в США ще є опція, що президенти можуть прощати людей, коли залишають посаду. Тому, навіть якщо Джо Байден і піде, він може пробачити Хантера на виході. Президенти США, що ідуть, як правило, на виході підписують тисячі і тисячі пробачень. Прощають різних людей. Є кілька відповідних категорій.

Популярні новини зараз
Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК
Показати ще

Перша категорія людей, яких прощають президенти – люди, які справді, по суті справи, заслужили на прощення. Тобто через технічні випадковості у них виявився дуже довгий термін, але, по суті, їх варто було б пробачити. Будь-хто сказав би, що це – логічно.

Друга категорія – люди, наближені до президента. Це ті, хто мали проблеми, пов'язані з політикою, і ті, хто мали з президентом якийсь діловий чи особистий зв'язок. В Україні критикують таке явище, але американців це вже не шокує. Це не вважається у нас корупцією, а швидше вважається такою собі «виправданою несправедливістю».

Третя категорія – люди, які на сьогодні взагалі не мають проблем. На сьогодні ні. Вони – шалено багаті, все в житті у них є, все склалося просто дивно, але колись, коли їм було років по 19 – 20, якась у них виникла проблема. Нині ж у них все просто супер, але проблема з минулого їх тяжить. Ось частина таких людей хоче поїхати Послами в якісь далекі екзотичні країни, щоб там сидіти та насолоджуватися краєвидами, а частина хоче витратити мільйонів 30 – 40 для того, щоб стерти із загальної пам'яті ситуацію, яка трапилася з ними у 19 – 20 років ( викрадення машини, бійка, хуліганство або щось подібне). Людям страшно багатим це суто психологічно заважає, тому вони наймають найсильніших наших лобістів, наближених до президента США, лише для того, щоб назавжди прибрати помилку молодості зі своєї біографії. Тут йдеться лише про «ціну питання».

Тому Джо Байден може пробачити свого сина як на вході, так і на виході. Думаю, якщо його переоберуть (у чому я на сьогодні майже впевнений), то він це зробить на вході в президентство. І далі фінансово допомагатиме Україні точно не менше, ніж це є зараз. Під час другого президентського терміну, гадаю, дії Джо Байдена будуть ще більш передбачуваними. Якщо він переможе, звичайно. Так у нас рахують.