З 14 по 20 червня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 332 заходи контролю, складено 279 протоколів про адміністративні правопорушення

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 81 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 76 тис. грн.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 26 млн 665 тис. грн.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 5 млн 981 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 2 млн 453 тис. грн.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 3 млн 73 тис. 755 грн., за неорганізовані викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, внаслідок горіння твердих побутових відходів на міському полігоні ТПВ, розташованого на земельній ділянці за межами м. Апостолове Криворізького району. Матеріали направлено до ВП № 8 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Популярні новини зараз
Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ
Показати ще

Проведено розрахунок збитків на суму 17 млн 55 тис. 891 грн., за незаконну вирубку дерев, до ступеня припинення росту, на території об’єкту ПЗФ регіонального ландшафтного парку «Дніпровські ліси» філії «Дніпровське лісництво» ДСГП «Ліси України», без дозволу на спеціальне використання природних ресурсів. Повідомлення про вчинення кримінального правопорушення направлено до УСР ГУНП в Дніпропетровській області.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Рівнянській сільській раді, на суму 1 млн 82 тис. 888 грн., за засмічення земельної ділянки, яка розташована за межами населеного пункту с. Комишувате Новоукраїнського району, побутовими, будівельними відходами та відходами рослинного походження.

Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Лановецькій міській раді на суму 1 млн 802 тис. 970 грн., за незаконну порубку 113 дерев в лісовому урочищі «Білозірка» за межами с. Білозірка Кременецького району, на земля лісового фонду, які перебувають у землях запасу.